Telefonj*vel.

Hädanefter ska jag fortsätta köpa mobiler för att jag tycker de är snygga eller söta, inte för att "jamen, den här verkar ju bra!". De håller iallafall i åratal så länge man inte spiller varm mjölk på den eller knäcker skärmen.
Min nuvarande och enda "jamen, den här verkar ju bra!" mobil har gått sönder. Igen. Den är drygt 1½ månad gammal och 4 veckor av det spenderades på service eller fast på postens sortering.
Förra gången tappade jag den på ca en meters höjd. Den här gången lämnade jag den ensam i bilen. Det räckte tydligen! Den var het och stendöd när jag kom tillbaka. Visst, det var sol men inte särskilt varmt ute. Har plockat ur batteriet och låtit den svalna men icke... Inget livstecken. Fanskap. Jag som inte hade någonting att vara arg på idag.

Nåja. Resan till S-vall gick väldigt bra, även om den var onödig. Bagh behövde inte opereras utan de sydda bara ihop hans tass så gott det gick. 4 av 5 katter återhämtar sig utan operation så då var det onödigt att göra den.
Så det blev helt enkelt en roadtrip med Terese och övning för mig att köra i okänd, större stad. Bra skit.

Fick en välbehövlig sömn också, slocknade före midnatt och sov till halv tre i e.m. Skönt! Synd på en fin dag bara.
Imorgon blir det Bredbyn och heja på syrran då hon spelar fotbollscup på Olympia.

GOOOOO ARNÄS!

Awww...

Jag skulle kunna ladda upp ett hundratal bilder av den här sorten, en del är roliga, andra bara väldigt söta.




Dumma matte!

Så tror jag att Bagh tänker just nu. Med all rätt, också. Vi har nämligen bråkat med hans bandage om tassen.
Han ville inte alls byta och en halvtimme och nästan en rulle bandage senare är vi klar. Dessutom lyckades han efter många om och men skaka av sig det första bandaget. Gör om, gör rätt. Nu får jag väl på fan av veterinären imorgon för att det sitter för hårt eller något sånt. Äsch.
Jag hoppas att dom bestämmer sig för att sy ihop tassen när vi är där också. Tycker det ser förjävligt ut(veterinären skrapade bort sårskorporna som var på bilderna i tidigare inlägg, vilket gör att det ser lite värre ut) och jag förstår inte hur det ska kunna läka ihop av sig själv på ett vettigt sätt. Men så är ju kroppen fantastisk när det kommer till att läka ihop.
Nu fick Bagh sin hämnd genom att bajsa riktigt illaluktande i lådan bredvid mig också. :P

Provet imorse gick snabbt och kändes väldigt bra. Tror att jag kanske t.o.m passerar g med en bra marginal.
Hoppas, hoppas, hoppas!

Tror jag ska invänta lite sol och sen sätta mig ute i stolen och bara vara med en kopp kaffe och Bagh i knät. Den rackaren sprang ut när jag kom hem idag, men så värst svårfångad var han inte. ;)
Sen ska jag testa gpsen också!


Morgonen innan vet. besöket var han väldigt tydlig med att visa att han var hungrig.
Eftersom han troligtvis skulle sövas så ville jag inte mata honom och fick känna mig elak istället. ;)


Efter dagens bråk med bandaget(grönt och fint!) gömde han sig i kartongen skrivaren står på.

Ingen panik, allt på en gång!

Lite så känns det just nu.
Bagheera har brutit höftbenet på vänster bakben. Därför måste jag åka ner till S-vall på fredag så att han kan få opereras. Först var det sagt Pite så det blev en lite kortare färd iallafall.
Tack och lov har världens bästa Terese lovat att göra mig sällskap, trots att vi måste åka redan runt 05 på morgonen. Tack för det, vännen. <3  Med en lånad gps borde vi dessutom hitta till kliniken i tid, håll tummarna. ;)

Imorgon väntar provet, det känns väl sådär men ska bli skönt att få det bortgjort. Efter det kan jag äntligen slappna av lite och längta till Stockholm, då 'att göra' listan jag haft har blivit kortare.

Idag körde jag ut till Gideå för att hälsa på Lisa. Hon hade frestat med go'fika och det fick jag i mängder! ;) mycket gott och det avrundades med en promenad genom byn. Kikade på alla änder och andra fåglar vid älven också. Det är lite imponerande att de inte fryser i vattnet, man tror inte att några lager fjädrar borde vara nog för att hålla dem varma. Ett av livets mysterier.

I övrigt känner jag mig ganska ödmjuk och tacksam idag. Förutom Terese och Lisa så är det främst min familj jag tänker på. För att ni finns överallt, jämt. <3

Om katter ändå kunde prata...

...för jag skulle så gärna vilja veta vad de råkar ut för ibland.
Min Bagh har äntligen kommit hem, tyvärr med en tass som är lätt massakerad och diverse småsår över kroppen. Det blir bestämt ett vet besök imorgon.
Troligen har han fastnat i något och kämpat i (antagligen) dagar för att komma loss. Med andra ord ska jag vara glad att han ens har kommit hem och att han åtminstonde har tassen kvar.

Med risk att låta löjlig, men troligtvis har jag mer ont än honom. Som jag sa åt m&p - jag gråter och han spinner, haha. Nu är jag dock lugn igen men det är aldrig roligt när de gör sig illa.
Kanske man kan operera in ett chip och sedan följa dem med en gps eller så för att se vars katterna tar vägen när de är ute?

Nu har jag iallafall rengjort och plastat in tassen lite, att dra den efter en heltäckningsmatta såg inte bekvämt ut. Dessutom har han fått en krage. Varför blir katter så... mongo när de får en krage? Från att ha hållit sig på stora öppna ytor går han nu runt under tvättställningen, under stolar och fastnar i skrivaren. Med mera.

Skönt att alla är hemma igen iallafall. <3






Näske och spöken

Efter många om och men drog jag mig mot Näske för att hälsa på Ante & Emelie.
Hittade två tjugor i bilen så det blev en ostkaka på vägen dit för att bjuda på. Jag tror det är en mani jag har. Jag kan inte hälsa på nån(främst inom familjen) utan att ta med mig något att bjuda på, köpt eller bakat. Jag tycker nog helt enkelt att kaffe utan kaka är tråkigt. :P
Brorsan och jag konstaterade att jag kommer bli en sån tant som trugar sina besökare att ta en kaka till. "En kaka till? En frukt då? En slant kanske?". Mycket möjligt. OJ vad alla syskonbarn kommer att tycka om mig. ;)

Vi kikade på en skräckfilm som var filmat i lite dokumentär stuk. Paranormal activites hette den om jag inte minns fel. Fick följa ett par som filmade sina kvällar och nätter då det spökade i huset. Ganska läskigt och TROVÄRDIGT fram till ett misstag i filmandet och slutet sumpade tyvärr trovärdigheten. :)

Jag börjar lära mig när det är dags att åka hem också. Alla gånger hittills så slutar kvällarna med att Emelie eller Ante mystiskt försvinner och hittas sovande i sängen och den andra halvan börjar snarka bredvid mig i soffan. Då är det dags att åka hem. :) Brukar själv vara ganska pigg men det är ju en bit att köra hem också.
Ska själv hoppa i säng nu.

och

VARS ÄR MIN KATT? :(

Seg lördag

Fortfarande har ingen Bagheera kommit hem, börjar bli smått irriterad faktiskt. Det har t.o.m. haglat ute men inte ens då behagade han att komma hem. Får hoppas på att han inte ramlat ner i återvinningsstationen som min fantasi fick mig att fundera på.

Det kliar lite i mig idag, vill gärna hitta på något. Anny ville dra med mig ut på krogen men mitt visa kort sa buttert nej till det. =( Jag VET att man inte måste spendera något när man går ut, men jag skulle knappt ha råd med en cola, haha. Ska ju överleva tills Sthlms resan också.

Kanske styr man kosan mot Näske. Eller så är jag duktig och pysslar på hemma istället och räknar lite matte. Har ju prov på torsdag, wohoo! -.-

Imorgon ska jag iallafall se kusin vitamin Millie's dansshow. =)


Gives me hope

En liten sida med olika personers upplevelser som gett dem hopp.
Varning för tårar. ;)

Gives me hope!

Bagheera koooom heeeem...

...för matte längtar efter diiiig! Jodå, en av katterna har inte behagat att komma hem sedan jag släppte ut honom i lördags. En av mina kära grannar kom senare förbi med hans halsband som han tappat. :S Det är nog ingen fara och han kommer säkert hem snart. Men är man mamma så är man. ;)

Annars har det varit full fart. Igår gjorde jag en oanmäld visit till Björna och min lilla Terese. Väl där hade hon dock åkt för att träna ca 10 min innan jag kom fram, haha. Men hennes härliga mor bjöd på kaffe och vi surrade lite. Följde även med och bytte däck på hennes bil. :P Terese fick sig en liten överraskning när hon kom hem iallafall. ;)

Idag hälsade jag på i stadshuset och hos gänget där. Trevligt som alltid, man blir väldigt populär när man har med sig fika också. ;) Får förhoppningsvis veta snart om jag får jobba där i sommar eller inte. :)

Sköt om er, mina hjärtan!


Trots allt rat på mitt skrivbord, skulle Myst in under skärmen likt förbenat!

Högskoleprovet bortgjort!

Som titeln avslöjar så spenderade jag lördagen med att göra högskoleprovet för första gången.
Vi satt ända från 8.30 till 16.20. Då var rumpan less!
Jag är grymt nöjd över att ha gjort det, jag tror att det gick ganska bra faktiskt. Det kändes inte alls omöjligt och var t.o.m. ganska roligt.
Det är några ord på svenska ord delen som jag vet att det blev tokigt, å andra sidan kommer jag aldrig glömma vad sura och hematologi är för något, haha.
Resultatet kommer om ca 4 veckor. Har jag mer än 0.1 är jag nöjd - då klår jag Linda Rosing iaf. ;) (Eller om det var någon annan av blondinerna i BB/PH som gjorde det).

Igår hade jag min kära Terese här på middag.
Gi dietare som hon är så svängde jag ihop rotsaker med champinjoner i currysås och kyckling. Väldigt gott blev det! Dock fanns det inte créme f med äpple och pepparrot så jag körde på indisk curry istället.
Efter det blev det en fruktsallad med vaniljglass och smuttande på en baileys!

Hon drog vidare på en date och jag åkte hem till m&p. mest för att nerverna inför idag var lite oroliga och jag ville surra lite tills det var dags att sova.;)




Avgudar likörglasen jag har fått av m&p, så vackra!

Idag blev det middag igen, med Terese, Lisa och Per-Inge. Den sistnämnde verkade trivas ganska bra i tjejsällskapet. ;) Vi åt på Oasen inne i stan, har aldrig varit där vad jag minns(inte de senaste åren iallafall).
Väldigt mysigt ställe. Maten får också godkänt.
Nu har jag skjutsat gänget vidare och jag tänker gosa ner mig i soffan och fira kvällen med en kall cider(massa nya smaker på systemet!) och en fungerande TV! :)

SKÅL!


Snuskigt värre!

Min snuskiga humor slår till igen. Mitt sista påskgodis bestod nämnligen av en klubba som jag glatt skulle hugga in i nu efter middagen. Blev lite förvånad då motivet på klubban är en elefant av alla saker.
Här kommer det snuskiga: Snabeln ser nämnligen inte ut som en snabel - en snopp snarare. Och vad gör man med en klubba? Jo, slickar och suger! Hrrm, här är bildbeviset ifall ni inte tror mig. ;) Lägg märke till hur glad och nöjd elefanten ser ut(tror jag det).



En väldigt slö dag i övrigt. Efter många om och men kom jag vidare i matten, då jag fastnade redan på första talet igår, haha. Bakade en sockerkaka efter ett tips att byta ut vattnet mot överbliven vaniljkräm.
Då jag hade just vaniljkräm över så provade jag det + att några blåbär fick följa med. Gott blev det(särskilt med iskall mjölk till, mums!), men det behövs lite längre tid i ugnen än en vanlig sockerkaka.
Nu ska jag återgå till klubban... ;)


Sött från H&M



Mycket sött från H&M nu, är särskilt kär i örhängena. :) Har alltid varit svag för dessa stora blommor att ha i håret också, men använder dem tyvärr ganska sällan.
Det är mycket blommor och färger överallt, på både kläder, smycken och skor. DinSko har väldigt mycket fina skor nu, i knalliga färger och mycket småblommigt. Gillas!

Här är för övrigt en låt jag nynnat på till och från sen i måndags. Tack för det, Camilla. :P

Tummen sitter hårt!

Det är inte alltid lätt att få planerade saker gjorda.
Skulle vara duktig och räkna en del matte idag men Anny ville annat!
Det blev en tripp till stan istället, jag var inte särskilt svårövertalad faktiskt. Synd att det har varit ett sånt tråkigt väder idag bara. Men det var mycket folk på stan, en del kända ansikten dessutom. Det gillas!
Anny gjorde en väldigt vacker pose för bilden men lyckades blunda. Vi skyller det på att hon hade skräp i ögat(ögonen verkar det som). ;)

Har just fått i mig mat också, blev en lättlagad rätt - kyckling och potatis i ugn med fetaost röra. Nu luktar det vitlök överallt! Inklusive jag själv skulle jag tro, så det blir inget pussande ikväll. ;)

Nej, nu ni! Ska jag skruva loss den hårt insatta tummen och räkna matte. Troligen sliter jag mitt hår inom 2 minuter och ser på film istället men då har jag försökt iallafall! :)

 
Dagens middag.


Så kan man också sova. ;)


Middagstips



Tänkte posta receptet på en av de godaste grytor jag har gjort.
Chilistark biffgryta med choklad!
Bjöd mamma, pappa och Alvine på det här för ett par veckor sedan, det blev tummen upp från alla.
Otroligt gott, choklad låter lite mysko men den gjorde grytan lite fylligare. :)
Så har du inga middagsplaner - prova!

Billigare på nätet?



Få mode och skönhetsreportrar är väl kända för att veta vars gränsen för "billigt" får gå.
I en liten artikel i AB, där det påstods att e-handel är billigare än att gå i butikerna, gav en tjej tipset att köpa smink etc billigt på Beautyplanet. Nyfiken som jag blev kikade jag in och blev lite besviken faktiskt.
Vid en snabbtitt var priserna för det mesta på 200-500 kr. Det är inte vad jag skulle kalla billigt direkt, särskilt inte då det ska räknas med frakt i det hela också.
Kanske menade hon kvalitetsmärken till bra pris? You tell me...

Jag får rätta mig själv, det står faktiskt "Speciellt de dyrare märkena är oftast rejält mycket billigare på nätet."
Nu blir jag snarare nyfiken på vad sminket går loss på i en vanlig affär?
Artikeln finns f.ö. här om ni vill kika.

Vad är billigt för er? Har ni kanske någon favoritsida där ni shoppar att dela med er av?

Katter och deras ovanor..

Jag läste en liten notis i en tidning från en dam som också har katt. Hon har samma problem som jag - oavsett vad man köper för klösbräda eller pelare så använder katterna inte den. Mina massakerar mitt stackars köksbord istället. En ovana Myst började med och pojkarna hakade på. Då jag jobbade fulltid då så hade man ju ingen koll på dem under dagarna och ovanorna kan växa fritt så att säga.

Nu när jag för det mesta är hemma kan jag ta dem på bar gärning när de klöser på bordet, de vet SÅ VÄL att så får man inte göra.Men oavsett vad jag gör så fortsätter dem. Jag sprutar vatten på dem(bara synen av flaskan får dem att springa, men vad hjälper det om jag inte är där för att använda den?), jag har provat en spray flaska med medel som katter visst ska avsky och den verkar inte påverka dem överhuvudtaget. Inte ens när jag nyss använt det.
Som tredje åtgärd har jag provat apelsinskal. De rynkar lite på nosen men det är väl inte mer.
För att locka dem till den jättefina klöspelare som faktiskt finns här i lägenheten gned jag in den med lite kattmynta - men icke.
Så är det någon som har andra förslag på hur man blir kvitt denna ovana att klösa på möbler?
Ett förslag som ramlade in på  fb var att använda en spray med mynta i.


Ena bordsbenet som är lätt massakerat och den orörda klöspelaren!

I övrigt har det inte hänt så mycket idag. All teknik inom lägenhetens fyra väggar strular som vanligt, jag är så less på allt sånt. Mobilen är fast på posten, modemet krånglar så att tvn har bildstörningar och internet är segt. Skrivaren kan jag inte installera för att cd läsaren är väck på datorn, som i sin tur vägrar installera uppdateringar. Ja, ni hör ju.. Telia skulle skicka ett nytt modem(det tredje i ordningen, de två jag har fått innan var trasiga när jag fick dem(!)) men då garantin gått ut fick jag antingen betala 500kr eller binda upp mig i 12 månader till. Jag valde det sista, men funkar inte det här modemet heller kan de ju köra upp det där solen aldrig skiner. *fräs*

Men för att göra dagen lite bättre fick jag äta middag hos m&p, hemlagad pizza som jag inte ätit sen jag flyttade hemifrån för 3 år sen. :)) Jag lånade hem Den nakna pistolen triologin av pappa också, så har jag något att göra ikväll. ;) Som sista söt grej hade jag ett dussin rosor i brevlådan, skickade från Douwe i Holland. En "cheer up" grej, väldigt gulligt. :) De såg lite ledsna ut dock, skulle gissa på att det tog lite längre tid än vanligt att få dem hitskickade över påsken. Förhoppningsvis gör lite vatten att de blir glada igen.


Holländska rosor är nästan lika bra som deras tulpaner! ;)


Två av marodörerna myser på en stol. En kattbild är ju ett måste i varje inlägg. ;)



Mätt och belåten!

Så var man hemma från lunchen som blev en middag. :) Väldigt gott och mysigt sällskap, tack moster Camilla! ;)
Jag är så kär i min släkt, till och med småtjejerna är mysiga. ;) Fast det är lätt att säga så när man inte bor ihop, haha.

Det har varit en lugn dag, det känns inte alls som en måndag. Dessutom känns det inte som att klockan är närmare 19 med tanke på hur ljust det är ute, underbart! Nu längtar jag till sommarkvällar och stugan. :)

Det finns miljoner saker att göra här hemma, men jag tänker dricka en kopp te och kika på tv. Känner jag min katt rätt kommer jag få leka apport med Myst och en hårsnodd också.
Tänker prova något av téerna jag fick med som varuprover från den här lilla butiken. :) Skulle du nån gång handla där så finns det en liten kategori med varuprover man kan välja till gratis - med både kryddor och téer!


Mamma Myst och jag.

Rawr!

Det snöar!

Det blev faktiskt en promenad. Men den blev tyvärr väldigt kort då jag fortfarande går som en kärring och fick två stalkers efter mig. Hade även en tredje katt som nästan var påväg in genom dörren också när vi kom hem igen. Dessutom är det den katten som jag misstänker är pappa åt pojkarna. ;)
Sen så har jag bestämt mig för att det blir ingen tårta. Nu ska jag diska!



Ännu en tidig morgon..

Men det blev en tidig kväll också. :) Enda nackdelen med att vakna sisådär kl 5 är att det finns inte så hemsktmycket att göra(inget roligt iallafall!). Eftersom jag inte spelar WoW längre så har jag inte det som tidsfördriv heller. Ett tu tre kanske man ska chocka kroppen och grannskapet med en tidig promenad.

Funderar på att göra en tårta till lunchen idag, den så kallade snabba påsktårtan.
Gjorde den igår också, men glömde marängerna. :( Men den var rätt god iallafall, hjortronsylt var väldigt annorlunda och gott att ha i tårtan.
Alltså, gör om och gör rätt. Vi får se.

Släppte nyss in Tiger efter nattens bravader, nu ligger han som en utslagen hjälte på golvet medans Myst och Bagheera gick ut. Det är nästan lite skiftgång här, går en ut så kommer en annan in. Men det är bra, då har jag alltid nån stackare att krama sönder. ;)


Jajamän!

Det är inte fel på era ögon, nu har även jag halkat in i bloggdjungeln! Därför kommer det vara heeeelt ute att blogga imorgon, sanna mina ord. ;) (Ungefär som med ormskinnsbyxorna - när jag väl köpte ett par såg jag bara en person på hela skolan använda dem. De bara försvann!)

Vi närmar oss slutet av påskhelgen och jag måste säga att den har varit väldigt mysig med mycket familjetid.
Jag började terrorisera mina stackars föräldrar redan kl 9 på fredagsmorgon. Kunde nämnligen inte sova och var uppe så tidigt som 5 på morgonen. Hängde därför på låset på Coop när de öppnade för dagen, mest för att ha något att göra en stund.

När jag kom ut därifrån, en Dr Pepper rikare, så fick jag den geniala idéen att åka på Kvantum och köpa nybakat bröd för att bjuda på frukost. Det är nog första gången på länge som dörren var låst när jag kom till mamma och pappa den morgonen. ;) En paff mamma fick låsa upp och strax därefter kom en nyvakan pappa snubblandes nedför trappen. En mysig start på dagen tycker jag, Alvine hade en kompis hos sig så de fick också hugga in på buffén.

Sedan drog vi vidare till Norrflärke och Annas mysiga loppis. När vi åkte därifrån hade jag fått en tekanna med orientaliskt tryck, en blommig kakburk och en blommig duk av mamma. Söta allihopa! Pipen på kannan var tyvärr lite sönder så lille far fick slipa ner kanterna på den. Annars hade det bara varit en tidsfråga innan jag gjort mig illa på den. I övrigt kände jag mig mest som en gamm' tant med allt blommigt jag hittat. Men det är väl jag i ett nötskal!
Vi stannade även till på Lidl på vägen hem. Där fick en påse med Dahlie lökar följa med mig hem. Har tjatat ett tag om att de är så fina, nu ska vi se om jag kan få ett par egna i år! :)

Jag hann knappt komma hem förrän det blev en vända hem till m&p igen, blev bjuden på strutsbiff till middag nämnligen. Väldigt gott! Inte ett dugg kyckliglikt heller, snarare en rejäl köttbit. Nomnom!

Mina tre ögonstenar fick också följa med, det var länge sedan nu. M&p's katt Boris blev lite förvirrad över besöket men de kommer bra överrens och leker ihop. T.o.m. Romeo kan vara i närheten utan att det blir livat. bara Myst som fräser lite åt honom. Stackarn, han ser så olycklig ut då.
Vi kikade på Så ska det låta(inget bra program i fredags tyvärr) och andra program innan jag drog mig hemåt vid halv 12.

I lördags träffades vi igen för att bowla. Ante och Emelie hakade också på. Under en timme spelade vi under massor av jubel och svordomar. Allt som allt tog Emelie hem segern(nybörjartur!). Jag väntar på revansch!
Det blev middag på Panget i Arnäs där morfar gjorde oss sällskap. Sedan hem till m&p igen för att 'byta påskägg'. Tyvärr blev jag ingen miljonär på trisslotten från A&E men den fina tunikan från m&p duger gott istället! =)
Jag kom hem vid halv 6 och däckade i sängen. vaknade ett par gånger men sov i stort sett till 5 på morgonen igen. Skönt! Med tanke på vilka knasiga tider jag varit vaken och sovit på så var det nog välbehövligt.

Så är vi framme på söndagen! Tack vare bowlingen går jag som en kärring. Kan man sträcka rumpan? Isåfall är det vad min vänstra skinka och höft drabbats av. ;)
Det serverades brunch hos m&p, morfar kom också. Det serveras nämnligen ägg&skinksås varje år vid påsk och är bland det godaste jag vet. Längtar redan till nästa år!

Imorgon vankas sill-lunch hos moster toster och hennes glada gäng. =)

Är inte Myst med på bilden så är Tiger det - rackarns nyfikna katter!
Här är loppisfynden. Den nyfikna katten är Myst. På de andra fotona kom Tiger med på bild istället, rackarns katter! <3


RSS 2.0