Utmaning!

Jag blev utmanad av Erika
Tio första
Första bästa kompis: Maria Östman
Första bil: En stor och vit Audi!
Första kärlek: Fredrik ;)
Första husdjur: Katten Katzy, damen hade dessutom olika färger på sina ögon. :) Vi hade två New foundlandshundar också, Buzzer och Bamse. Alla tre blev rätt gamla om jag inte minns fel.
Första semester: Min första utlandsresa gick till Barbados där jag fyllde hela 5 år.
Första jobb: Hygientekniker/städare.
Första köpta skiva: Peter Andre tror jag. Fast den fick jag säkert av mamma. ><
Första riktiga kärlek: Väntar än.
Första piercing: Öronen
Första konsert: Backstreet Boys i Globen -98. ;)


Nio senaste
Senaste alkoholdrycken: Hannas sommarcider
Senaste bilfärd: Till M&P idag.
Senaste filmen du såg: Hachiko
Senaste ringda telefonsamtal: Till Bella
Senaste bubbelbadet: Oj. Det är nog 2 år sedan, innan jag fick dush i lägenheten. M&p hade köpt ett nytt badkar, var ju tvungen att prova det! =)
Senaste spelade cd: Scrubs Soundtrack
Senaste kyss: Nått fullt och dumt på Parken
Senaste gången du grät: Till filmen Hachiko ikväll.
Senaste måltiden: Maxibiff med topping och potatis.

Åtta har du nånsin

Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning: Ja
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Haft ett one night stand: Nej
Busringt till någon: Nej

Sex saker du gjort idag


1. Städat
2. Varit på soptippen
3. Tittat på film
4. Fått besök
5. Träffat m&p
6. Tvättat

Fem favoritsaker utan rangordning
1. Mobilen
2. Datorn
3. Kökssakerna
4. Sängen
5. Skorna

Fyra personer du kan berätta allt för: Mamma, pappa, brorsan & Terese bl.a.

Tre val
Blått eller rött?
Rött
Sommar eller vinter? Sommar!
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör
1. Utbilda mig
2. Längre än så har jag inte tänkt. ;)

En sak du ångrar Att jag inte sov över hos farmor och farfar under hennes sista sommar. Vi åkte upp till Bredbyn och skulle måla och ha roligt, ändå ångrade jag mig och följde med pappa hem igen. Ingen aning om varför.

Jag utmanar: Alla! :)

Gott med maaat!

Känns som om det var evigheter sen jag lagade något vettigt till middag, men idag har det hänt!
Riktigt gott blev det, därför tvingar jag på er receptet. ;)

Maxibiff med läcker topping
600g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 pressad vitlöksklyfta

Sås:
ca 2 dl grädde
ca 1 tsk kalvfond(Men jag älskar fonder så jag tog nog det dubbla. Minst.)

Topping:
2 skivade salladslökar
2 tärnade tomater
ca 100g fetaost
Hackad basilika el persilja om man vill.

Serveras med stekt eller kokt potatis.

1. Hacka grönsakerna till toppingen och börja koka potatisen.
Blanda sedan färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke tills det blir en smidig massa.
2. Platta till biffen så den passar i stekpannan. Stek i smör någon minut, vänd på den med hjälp av ett lock och stek sedan i ytterligare 2-3 minuter.
3: Sänk värmen och häll i grädde och fond. Krydda med salt och peppar. Strö över toppingen och låt det puttra samman i ett par minuter under lock tills färsen är genomstekt.
Servera!


Sol!

Det har varit ett fantastiskt väder de senaste dagarna, vilket jag tror de flesta har märkt. ;)
Roligt att se hur grönt det kan bli på bara en dag eller två. =)
I helgen som var så utforskade vi Örnexpo, som vanligt kom vi bara därifrån med ätbart(standard på marknader). marmeladgodis, mmm... På lördagen höll jag också mams sällskap på stan och jag kom inte hem tomhänt då heller! Fick en väska med matchande sjal från Lindex, har spanat in den länge och skulle köpa den i Stockholm - men då fanns den naturligtvis inte i just den butik vi gick in på. >< Väldigt rymlig väska, toppen!
 

Från hamnmagasinet fick den här vasen följa med hem, den ska fyllas med dessa roliga gelékulor. Men först måsta jag hitta någon plats att ställa den på, haha.
Pysslar fortfarande med förrådet, det går framåt! Man hittar mycket saker som glömts bort.
Ringe också på en annons om en sänggavel idag, men den hade gubben tydligen satt in för redan 2-3 veckor sedan. Ingen hade ringt så sängen åkte på tippen. :( Typiskt!
Bläh, fick just dammsuga upp en långbent mupp till spindel. nasty. Säkert att de inte kan komma upp ur dammsugaren? Fast så många flugor som jag dammsugit upp idag kanske den inte vill krypa upp igen.



Mina tappra medhjälparesom inte alls var i vägen!

Prinsesstårta och plastpåsar


Igår var en ledsen dag.
När jag kom ut från Komvux hade jag ett meddelande i röstbrevlådan från en ledsen mamma som ville kramas. Det kändes väldigt långt till Arnäs från Park då, kan jag lova.
Hon hade tyvärr fått ta det oerhört jobbiga beslutet att låta vår njuffe Romeo somna in hos vetrinären. Det blev många kramar under ett par timmar. Aldrig känner man sig så liten som då mamma(eller pappa) är ledsen. Men att få vara där och kramas får en samtidigt att känna sig som världens viktigaste just då.
Till och med jag tycker det är lite tomt utan honom trots att jag inte bor i samma hus längre. (Fast jag hälsar på så ofta att pappa tror jag gör det igen). Jag brukade ha massvis med bilder på denna underbara hund men de försvann allihopa vid senaste hårddisk-inlämningen till OnOff(jävla amatörer, aldrig igen) och sedan dess har han inte fastnat på någon bild jag knäppt. =/

Idag låg jag i sängen läääänge. Handlade på Coop och pratade med mamma på telefonen. Gråten kom tillbaka i luren så det blev helt enkelt så att jag åkte upp till sommarstugan i Bredbyn där de var då. Enbart för att bjuda på Prinsesstårta, mammas favorit.
När jag kom hem började jag faktiskt röja lite i förrådet igen. Har vikt ihop gardiner, dukar och dylikt. Naturligtvis hittade jag ännu mer av dessa förbannade plastpåsar också! Jag tror t.o.m. den här bunten följde med mig redan när jag flyttade hit för snart 3 år sedan. Jag brukar ta med mig en tygkasse när jag handlar, men glömmer den lika ofta. Det måste jag bli bättre på, för hit kommer inte en påse in igen. Om den inte innehåller något roligt istället för mat.

Kikade runt på second hand affärerna i stan här i veckan också. Har letat efter en större plåtburk eller så att förvara kattmaten i men inte hittat något. På överstan hittade jag en ganska stor men ack så fin trätunna. Ursprungligen ett sorts syskrin tydligen då det var en korg inuti också som kunde lyftas bort. Den var egentligen lite för dyr men när jag såg namnet Gertrud på locket fanns det inget att fundera på. Det är farmors namn så det var nog tänkt att jag skulle köpa den. ;) Utöver den blev det ett par dukar och några örngott från Bikupan. De hade väldigt fina gardiner på överstan också, men nån måtta får det vara. :)







Hjärtskärande

På Fb idag hade en vän delat med sig av den här videon.
En katt har blivit påkörd(och avlidit) men hennes vän ser ut att försöka ge henne hjärtmassage.
Djur är fantastiska, nu ska jag gosa med de två jag har inne för tillfället.


Oväntat besök

God morgon världen.
Igår innan sängdags fick jag ett lite oväntat besök. I vanlig ordning öppnade jag ytterdörren och lockade för att se om Tiger ville komma in. Ingen kisse kom så jag gick och borstade tänderna. När det var gjort satt istället Myst i hallen och ville ut. Jag gläntade bara lite på dörren så hon skulle kunna slinka ut, men istället för att göra det blev hon en ihopkrupen staty som fräste vilt.
När jag öppnade dörren lite mer förstod jag varför - utanför satt en bjässe till katt. Gul, långhårig, kolugn och JÄTTESTOR! Han verkade inte bry sig det minsta om Myst. Inte ens att Bagheera kom till hallen och tillsammans med sin mor fräste värre än Sahlin och Reinfeldt verkade bekomma honom mer än att han stannade i dörröppningen.
Lite nyfiken på vad som skulle hända lämnade jag dörren öppen och gick in.
Myst sprang under fåtöljen och fortsatte föra oljud(mespotta!) medans Bagheera blev mer distraherad av matskålen och vände sin uppmärksamhet dit istället.
Vips! Så hade jag bjässekatten i lägenheten också. Dock höll han sig nära till dörren, men jag kunde klappa honom och se att han inte hade något halsband men en ID märkning i örat. Jag gissar att han tillhör grannen på andra sidan vägen - hon sägs ha en orange katt. Dessutom var han någorlunda välvårdad i pälsen och långt ifrån mager. Han var väl helt enkelt nyfiken på att se om gräset var grönare på andra sidan. =)

Mer spännande än så blev det inte, han gick ut igen och åmade sig lite vid stenplattorna och bildäcken. Han var t.o.m. kvar när jag öppnade dörren en andra gång för att släppa ut Myst - hon gick inte ut då heller.
Tro hur pojkarna sett ut med honom som pappa? ;)

Det är inte första gången en okänd katt kommer in i lägenheten - under den senaste familjemiddagen lämnades dörren öppen en stund och då klev det in en svart/vit krabat. Han gick direkt till en av matskålarna och började ogenerat äta, medans mina tre katter närmast chockade tittade på.






Garderobsrensing

Ett andra försök att skriva då jag lyckades radera förra inlägget när det var klart. -.- *insätt massa fula ord*

Jag har inget riktigt förråd till min lägenhet. Istället har jag ett litet rum på högst 2 kvm i lägenheten där jag får försöka förvara saker bäst jag kan. Dessutom krympte utrymet när duschen bygdes(vilket det visserligen var värt!).
På sistonde har jag som bäst kunnat öppna dörren och lägga återvinningen i diverse påsar, inte mer. Att föröka nå hyllorna har varit ett mission impossible. Det har legat massvis med tomma kartonger och plastpåsar i ett "bra att ha" syfte. Hittade t.o.m ett par trasiga plastpåsar, vad de nu skulle vara bra för. Kartongerna tror jag är en vana från då jag bodde hemma. Där blev det ett febrilt letande efter en kartong varje gång en julklapp eller present skulle slås in.
Därför har jag spenderat en del av kvällen med att dra ut allt bråte och vika ihop kartonger som faktiskt kan komma till använding och med att slänge de som inte kommer att göra det. Myst hjälper mig genom att inspektera alla påsar(efter spindlar kanske, mattes kisse!) och fastnar i regel i varje handtag.

I skrubben har jag också en liten hylla med skor. Ett par köpte jag på rea efter att blivit vilt förälskad i dem, trots att de är en storlek för liten. Ett år senare är det bara att erkänna att skomodellen gör det omöjligt att överleva i dem en kväll. Jag pallar knappt att spatsera runt i lägenheten med dem. Så med stor sorg ska jag försöka hitta en bättre ägare till dem nu.(Hade det här varit ett riktigt brev hade ni nog sett spår at tårar på papperet nu.) ;)



<3

Tips på webbsidor!

Ibland när man slösurfar på kvällarna(och nätter i mitt fall), hittar man sidor som är väldigt bra och som man vill dela med sig. Ikväll är en så'n kväll!

För mig som inte är ett fan av pappersreklam så är Reklamfritt toppenbra. Jag brukar inte ens bläddra igenom reklamen utan det åker ner i återvinningen på en gång. Nu kanske det blir skillnad på hur mycket reklam jag får, även om det tyvärr kan dröja 2-3 månader. Gå med du också! Det finns säkert någon reklam du kan avsäga dig ifrån (som bankomaten numera säger - tänk på miljön!).

Från den sidan hamnade jag på SmartaSaker. En sida med mycket "lullul" och diverse prylar som jag älskar att titta igenom.
När jag ändå är inne på sidor med massa småsaker, så är BlueBox en härlig sida att kika igenom också. Man blir förvånad över hur mycket saker man plötsligt "behöver" ibland! ;)

Nu blir det sängen, imorgon är det fredag!


Bagheera, närmare kommer man inte!

Awesome!

Fick resultatet av högskoleprovet idag, hade hela 1.3 poäng av 2.0 möjliga. Medel var drygt 0.8 så jag känner mig allmänt bäst idag. =) Skönt!
Jag hoppas turen fortsätter att hålla i sig angående mina prov resultat. :P

Var fruktansvärt seg upp idag, har inte sovit särskilt bra. Dessutom har min toa fått spel vilket jag hoppas min hyresvärd fixar snart. Just nu fyller den vatten sen 4 timmar tillbaka. :S
tyvärr har jag mördat mina naglar också. Tummarna är hela men alla andra är stympade. Vet inte riktigt vad som hände, de var jättefina men irriterande. Långa naglar kan vara händigt(nu var de ju inte jätte, jättelånga heller) men mest bara i vägen. Jaja, nya tag. Nu vet jag att jag kan spara ut dem iallafall. ;)

Åhå, nu ringde världens bästa Ante också. Han ska kika förbi innan han ska spela match på Arnäs IP. Middagen står jag för, han fick inte ta med sig något färdiglagat bajs som var köpt på Ica. :P
Tjing!

Låååång vecka!

                                                                                                            
Mycket har hänt sedan sist. Som alltid när man funderar på vart man ska börja, så är svaret naturligtvis: från början!

TISDAG
05.25 gick bussen från Ö-vik för att ta mig och Terese till Härnösand och sedan Sundsvall.
Det blev en spännande morgon då min käre far fortfarande sov då jag lite oroligt ringde 05.05 eftersom han skulle skjutsa mig. ;) Men vi kom dit i tid och möttes av en väldigt morgonpigg och glad busschafför. Härliga människa, väldigt glad blev han också då vi tackade för en trevlig resa. :)

I Sundsvall blev det kaffe och kanelbulle paus på pressbyrån innan vi satte oss på tåget. Vääääldigt goda kanelbullar måste jag säga. provade en munk därifrån på vägen hem, den var nästan ännu bättre. :D
Jag har aldrig åkt tåg såhär förut, det var trevligt. betydligt bättre än att åka buss iallafall.

I Sthlm startade vi med att inhandla ett SL kort och sedan blev det tunnelbana till Blåsut(ett namn man lägger på minnet). Där bor nämligen världens bästa farbror Ove som tog hand om oss. Jag ska nämna att det var strålande sol och klarblå himmel när vi kom ner. Därför satt vi på Oves balkong ett tag och slurpade i oss en kall öl alt. cider. Terese blev sexigt rödbränd efter den stunden också. ;)
Efter en lunch/middag knallade vi vidare till Skanstull efter ett tips från Ove och Ulf att där fanns också en massa affärer att kika i. Deeeet gjorde det.
Terese kom därifrån med 2 par grymt snygga skor iallafall. ;) Vi hittade också en väldigt snygg skjorta och t-shirt till Ove, en "tack för att vi får bo här" present.
Efter ett par timmars butikspanande blev det en pizza med Ove innan vi däckade i bäddsoffan. Klockan var inte ens 22 innan vi somnade!

ONSDAG
Här vaknade vi till liv redan vid halv 7. Terese skuttade iväg på en morgonpromenad medans jag grymtande gick till duschen och försökte gå från Grott-Alex till Människo-Alex. Det funkade ganska bra.
Klockan var inte mycket över 9 innan vi åkte in till stan igen(vilket låter jättedumt, vi var ju redan mitt i Sthlm. Ove bor nästan granne med Globen!) för att vandra runt en stund innan affärerna öppnade. Och vandra gjorde vi minsann. Tillslut fick T ta upp sin gps i mobilen för att vi skulle hitta till närmaste tunnelbana. Jag blir alltid så filosofik i tunnelbanan. Det är såååå mycket folk. Vart ska alla? Vart bor dem? Vad jobbar de med?
Redan här hade jag begynnande skavsår och svängde in på närmaste apotek för att köpa compeed. Tyvärr hjälpte de inte mycket då skavsåren redan uppkommit. :(
Det blev mycket klädaffärer då T var ute efter en outfit till kvällen. Efter det fick vi leta nära nog en timme efter ett systembolag. Mitt önskemål var att gå till Lagerhouse men då var klockan 3 på em och mina fötter fick mig nära nog att gråta. :P Istället drog vi hem igen för att svida om inför middagen och kvällens konsert. Som ni ser blev T lika het som alltid i sina nya kläder. ^^

Vi träffade våra tre följeslagare från Bredbyn på en Kinarestaurang och även en vän till Terese som bor i Sthlm gjorde oss sällskap. Det blev fyra små rätter för oss alla. Mest för den friterade bananen med vaniljglass till efterrätt tror jag. ;)
Det blev liiiite stressigt dock och vi småsprang för att hinna med Djurgårdsfärjan som skulle ta oss till Cirkus. Förutom mina 4 skavsår fick jag här blåsor under trampdynorna på båda fötter. Härliga tider!
Vi kom i tid till Cirkus där vi hade ståplats. Trots 'sen' ankomst var det bara ca 3 rader av folk framför oss. Det var inte så fullt på ståplats heller så jag kunde ta av mig skorna. Tackoch lov för det, annars hade jag nog svimmat. Jag veeet, jag gnäller mycket, men det gjorde så ont! ><
Showen med The Baseballs var riktigt bra iallafall, väl värd resan. =)        
Ohoh, jag filmade låten Umbrella också. Kika här för att se den usla filmen med godkänt ljud. ;)

           

            

           


Efter 2 timmar var det slut och det blev buss hem. Jag får nog ta på mig skulden för att det inte blev mer bus efteråt, jag var verkligen inte på humör för något mer då fötterna inte ville ta mig någon annanstans än hem. Till och med T sa att jag såg lidande ut. Med fyra skavsår och två blåsor gjorde jag nog det med all rätt. :) Nu så, slut med gnäll! Hemma låg Ove redan och sov men blev brutalt uppväckt av oss. Dessutom hade han tagit med sig kebabpizza åt oss, med tillhörande(jättegod) vitlökssås. Jag och T glufsade i oss som ett par smågrisar. :) GOTT!
Strax efter midnatt slöt vi de små blå och sov(säkert som ett par smågrisar här också).

TORSDAG
Halv 11 gick tåget hem så det blev ett tidigt farväl till Ove. Resan hem gick smidigt och var under i stort sett tystnad. Väldigt skönt faktiskt. ;) 10 över 4 var vi hemma igen och blev upplockade av våra nära och kära. ;)
Hemma slocknade jag som ett ljus och sov till kl 21. Då krälade jag mig ut i bilen efter ett samtal från mamma och körde hem till dem för att plocka upp katterna. Förutom ett missöde med några planteringar så hade de skött sig exemplariskt. Jag var nära på att inte få ta med mig någon katt hem. Fast efter en stund blev det sagt att jag fick ta hem Tiger. Han har jamat som en tok för att få gå ut. Hur som helst så fick alla komma hem. ;)

FREDAG
Det var nära att jag inte tog mig upp ur sängen för att åka till komvux, men OJ så glad jag är att jag gjorde det. För det första så var det bara jag och en kille till på lektionen. Eller, bara vi på hela skolan enligt vår lärare. ;)
Sedan så fick jag tillbaka matteprovet. Hade gjort g delen klockrent i stort sett. 21½ poäng fick jag, gränsen för vg var 20. Tyvärr skulle man då ha gjort vg uppgifterna vilket jag inte hade gjort. Men jag fick ett vg med ett minus på kanten ändå, så jag är stolt som en tupp. :) Ett prov kvar, heja Alex!
Efter det kände jag mig bara awesome helt igenom. Underbart.
Sista April skulle jag fira med Lisa i Gideå/Sönnersta och grilla. Men istället för att komma över med grillkorven så fick jag äta med hennes familj. Det var underbart gott, grillat kött med potatis och massa annat gott. Till efterrätt hade Bella svängt ihop blåbärspannacotta. Mmmmmm... =)
Bella har även en liten hund som fått 4 st valpar. Charmtroll på 3 veckor, hade jag fått hade jag nog suttit med dem tills de är 8 veckor. ;) Precis som kattungar har de en speciell doft och även andedräkten är lite udda. Inte illaluktande alls, bara... valpig. :) Att bita på näsan när man ska kramas var en favorit så jag fick känna på båda dofterna ett par gånger. ;)

Jag var chafför under kvällen och vi brände iväg med min röda fara till både Mllansel och Bredbyn. På det senare stället var det styrdans med Martinez. Inte mycket att hurra för, inte ens efter att jag och Lisa visat upp våra skills genom att dansa med varandra blev vi uppbjudna! Sedan var jag inte riktigt beredd på att vi skulle ut bland allmänheten så jag var osminkad och allmänt sluskig kändes det som. :P
Vi åkte tillbaka till Mellansel för att plocka upp Lisas karl och dra oss hemåt. Med på festen där var också Lisas bror som hade med sig sin New Foundland på knappa året. Ivar heter han och han var min kärlek under kvällen de stunder vi sågs. Hunden alltså, inte brodern.

Som tradition skulle vi äta på Max innan vi styrde hemåt. Tyvärr var där fullt så det blev Sibyllas också. Men innan dess hade Sebastian överttalat mig att tanka full tank och låta honom betala för kalaset. Väldigt omtänksamt, bra karl du har där Lisa! ;)

I Gideå släppte jag av en sovande pojke medans jag, Lisa och Sebbe åkte tillbaka till Sönnersta och där fick jag sova över. Tacksamt, allt som allt hade vi nog kört omkring närapå 20 mil den kvällen. :P

LÖRDAG
Vi vaknade ganska sent men frukosten var serverad åt oss ändå. Lisas föräldrar tillhör skaran "världens goaste människor" förresten. Dessutom är hennes pappa inte helt olik min. ;)
Knappt hade vi ätit frukost så var det dags för middag - Lax. Mumsigt även den här gången. Man behöver inte vara orolig att man ska gå hungrig i Sönnersta. :) Tack så hemskt mycket för det, Lisa med familj. <3

Runt halv 6 var jag hemma, hoppade i duschen och åkte vidare för att gratta min mosters karl Janne i efterskott. Där blev det go'fika och att titta på körslaget. Alltid mysigt att sitta där och bara vara.

Nu är jag iallafall hemma igen, och här tänker jag vara veckan ut. ;) Bagheera har fått gått ut en sväng, efter två veckors instängdhet var han väldigt less.

Nej, nu hörrni... Dags för mig att krypa i sängs också.
Hektiskt vecka men det var varit väldigt roligt. =)













RSS 2.0